Wat is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)?

De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een tweejarig programma dat zich richt op het verbeteren van je leefstijl door middel van coaching op voeding, beweging en gedrag. Het doel is om op een duurzame manier je gezondheid te verbeteren, af te vallen en het risico op welvaartsziekten zoals diabetes type 2 te verlagen. Het programma wordt aangeboden in groepsverband, met individuele aandacht voor jouw specifieke doelen.

Wat kan de GLI voor jou betekenen?
De GLI helpt je om gezondere gewoontes aan te leren en vooral vast te houden. Het programma richt zich op blijvende gedragsverandering, zodat je niet alleen tijdens het traject resultaten behaalt, maar ook daarna. Met professionele begeleiding en ondersteuning krijg je praktische tips en tools om je leefstijl te verbeteren en vol te houden, wat leidt tot meer energie, een gezonder gewicht en een fitter lichaam.

Voorwaarden voor deelname en vergoeding
Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de GLI door je zorgverzekeraar dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je hebt een BMI van 25 of hoger, gecombineerd met een verhoogd risico op diabetes type 2, hart- en vaatziekten of andere welvaartsziekten.
  • Je hebt een BMI van 30 of hoger, ook zonder bijkomende gezondheidsrisico’s.

Je kunt via je huisarts een verwijzing krijgen voor deelname aan de GLI. De GLI wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, zonder dat het je eigen risico beïnvloedt.

GLI-trajecten bij BeweegExpertise: CooL en SLIMMER
De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) wordt aangeboden in verschillende vormen, waaronder CooL (Coaching op Leefstijl) en SLIMMER. Beide programma’s richten zich op het verbeteren van leefstijl door coaching op voeding, beweging en gedragsverandering.

CooL (Coaching op Leefstijl)
Het CooL-programma duurt 24 maanden en bestaat uit groepssessies en individuele gesprekken. De focus ligt op het aanleren van gezonde gewoontes, zoals meer bewegen, gezonder eten en het verbeteren van je mentale welzijn.

Je krijgt intensieve begeleiding van onze leefstijlcoach die je helpt bij het opstellen en behalen van persoonlijke doelen. Er wordt in groepsverband gewerkt, maar met voldoende persoonlijke aandacht om de aanpak op jouw behoeften af te stemmen.

SLIMMER
SLIMMER is een 2-jarig programma dat zich richt op mensen met overgewicht en hierdoor een verhoogd risico op diabetes type 2. Het programma combineert beweegactiviteiten, voedingsadviezen en gedragsveranderingstechnieken om je leefstijl blijvend te verbeteren.

SLIMMER wordt gecoördineerd door een leefstijlcoach, waarbij je ook begeleiding krijgt van een diëtist en beweegprofessional. Het programma bestaat uit bewegen, groepssessies en individuele consulten om je te ondersteunen bij het behalen van je gezondheidsdoelen.

Beide trajecten helpen je op weg naar een gezondere en duurzamere leefstijl.

Aanmelden