Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op preventie, voorlichting, advies en behandeling van sportblessures of klachten waarmee sporten verhinderd wordt. De sportfysiotherapeut is er voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt patiënten die na ziekte of blessure(s) weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Ook begeleidt en adviseert hij/zij ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen.

In onze praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen zoals ouderen en kinderen bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder.

De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tevens is het doel van de sportfysiotherapeut u zo snel mogelijk weer pijnvrij te kunnen laten sporten.

Wat is Sportfysiotherapie?